Naujienos

Konsultavome VPH išleidžiant 11,4 mln. eurų obligacijų prekybos ir pramogų centro Rygoje ko-finansavimui

2020-02-24

„Ėmęsis „Saga“ projekto, vystytojas VPH tęsia bendradarbiavimą su IKEA franšizės turėtojais, kuris prasidėjo šalia IKEA Vilniuje statant prekybos centrą „Nordika“. „Saga“ bus pusantro karto didesnis už „Nordika“, ir nors jame bus nemažai tokių pat patikimų nuomininkų, kuriuos matote prekybos centre „Nordika“, „Saga“ Latvijos rinkai pristatys ir visiškai naujus prekių ženklus. Džiaugiamės galėdami bendradarbiauti su bankais „Luminor“ ir „Citadele“, kurie yra ilgalaikiai ir patikimi mūsų plėtros projektų finansavimo partneriai. Šį kartą pasirinkome unikalų sprendimą – bendram „Saga“ finansavimui užtikrinti išleidome obligacijas. Šiame procese mus konsultavo „CONFIDENTUS“, kuris buvo pagrindinis 11,4 mln. eurų vertės obligacijų išleidimo organizatorius, – sakė nekilnojamojo turto vystytojo VPH partneris ir direktorius Barry‘s Nabuursas.

„Pastebime naują tendenciją, kad nekilnojamojo turto ir kitiems projektams finansuoti dažnai reikalingi alternatyvūs finansavimo šaltiniai. Obligacijos yra viena iš alternatyvų, kurią galima pasitelkti finansuojant įvairaus tipo verslą“, – aiškino investicinės bankininkystės įmonės „CONFIDENTUS“ partneris Kristupas Kukarskas.

CONFIDENTUS buvo pagrindinis organizatorius išleidžiant 11,4 mln. eurų obligacijų skirtų prekybos ir pramogų centro „Saga“ Latvijoje statybai ko-finansuoti. „Luminor“ ir „Citadelė“ bankai drauge skiria 34 mln. eurų, iš kurių 19 mln. eurų skolina „Luminor“, o 15 mln. – „Citadele“. Likusią projekto vertę sudaro nuosavos lėšos. Naujasis pramogų ir prekybos centras įsikurs Stopinių savivaldybėje šalia didžiulio IKEA prekybos centro ir iš viso užims 56 000 m2. Numatoma, kad centras turėtų tapti patrauklia vieta, kurioje po vienu stogu bus galima apsipirkti, papramogauti, pasportuoti arba išsinuomoti biurą.