Naujienos

„Miss Group“ įsigyja interneto svetainių talpinimo bendrovę UAB „Interneto vizija“

2020-11-16

Sparčiai augantis interneto svetainių talpinimo verslas „Miss Group“ įsigijo 100% UAB „Interneto vizija“, kurios būstinė yra Vilniuje, įskaitant jos dukterinę įmonę UAB „Rakrėjus“.

Įkurta 2003 m., UAB „Interneto vizija“ (IV) yra pirmaujanti interneto svetainių talpinimo įmonė, turinti apie 68 000 klientų ir 170 000 registruotų domenų, sudarančių apie 60% visų registruotų domenų Lietuvoje. Per dukterinę įmonę UAB „Rakrėjus“, IV taip pat valdo III lygio duomenų centrą, esantį Vilniuje.

Greta pagrindinių interneto svetainių talpinimo ir duomenų centrų paslaugų, IV taip pat teikia svetainių kūrimo, el. pašto, domenų vardų, VPS serverių ir SSL sertifikatų paslaugas. Bendras interneto svetainių talpinimo ir duomenų centrų verslas pastaraisiais metais sparčiai augo – prognozuojama, kad 2020 metų pajamos bus 11,5 mln. eurų, o EBITDA marža viršys 50 proc.

2020 m. vasario mėn. „Perwyn” įgijo „Miss Group“ įmonės kontrolę, taip sudarydama sąlygas „Miss Group“ ambicingam verslo augimui tarptautiniu mastu per įmonių įsigijimo ir susijungimo sandorius. Šis sandoris yra antrasis „Miss Group“ įsigijimo sandoris, atliktas „Perwyn“ valdymo laikotarpiu ir vienuoliktasis „Miss Group“ atliktas verslo įsigijimas per pastaruosius dvejus metus.

„Miss Group“ įkūrėjas ir generalinis direktorius Mattias Kaneteg sakė: „Šis sandoris suteikia puikią platformą plėtrai visame Baltijos regione. IV yra aukštos kokybės verslas, mes ketiname plėsti interneto svetainių talpinimo ir duomenų centro paslaugas, taip pat pristatyti naujus pridėtinės vertės sprendimus savo klientams Lietuvoje. Sveikinu IV prisijungus prie „Miss Group“ įmonių grupės ir tikimės dirbti kartu su savo naujaisiais kolegomis plėtojant ir auginant verslą.”

Arvydas Štrausas, IV įkūrėjas ir generalinis direktorius, sakė: „mes didžiuojamės tuo, ką iki šiol pasiekė IV, ir tikime, kad naujieji savininkai suteiks naujų galimybių verslo augimui“.

„Interneto vizija“ ir „Rakrėjus“ pardavėjams šiame sandoryje patarė:

  • Finansų patarėjas – UAB „CONFIDENTUS“ (Marija Leitonienė)

  • Teisės ir mokesčių patarėjas – „WALLESS” (Dovilė Burgienė ir Domas Šileika)

„Miss Group“ šiame sandoryje patarė:

  • Finansų patarėjai – „Anecta“ (Eric Forsner ir Fredrik Ullberg)

  • Teisės patarėjai – „Squire Patton Boggs“ Jungtinėje Karalystėje (Giles Chesher ir Matt Canipa) ir „Eversheds“ Lietuvoje (Rimtis Puišys)

  • Finansinio ir mokesčių audito patarėjai – „EY“ Jungtinėje Karalystėje (Steven Kingham ir Jace Swift) ir Lietuvoje (Agnė Petkevičiūtė ir Leonas Lingis)

  • IT audito patarėjai – „Digital Pathfinders” (Neil McGowan)

Apie „Miss Group“

Įkurta 2014 m., „Miss Group“ yra tarptautinė interneto svetainių talpinimo grupė, siūlanti įvairias su interneto svetainių talpinimu susijusias paslaugas konkurencingomis kainomis, įskaitant interneto svetainių talpinimą, domenų registravimą, VPS, dedikuotus serverius, svetainių kūrimo priemones, SSL sertifikatus, SEO įrankius, interneto saugumą ir domenų valdymą. „Miss Group“ taip pat yra „ICANN” akredituota domenų vardų registratorė per „Name ISP“. „Miss Group“ yra gerai įsitvirtinusi operatorė savo pagrindinėse rinkose, o į klientų aptarnavimą orientuotas modelis lemia puikius įmonės veiklos rodiklius, ir per 200 000 klientų pasitikėjimą. Didžiąją dalį „Miss Group“ valdo tarptautinis privataus kapitalo fondas „Perwyn”.

Apie „Perwyn”

Įkurtas 2013 m., „Perwyn“ yra tarptautinis privataus kapitalo fondas, veikiantis ilgalaikio finansavimo ir investavimo principu. „Perwyn“ veikia per partnerystę su sparčiai augančių verslų steigėjais ir įmonių grupėmis, daugiausia dėmesio skiriant vidutinio dydžio įmonių išpirkimui, kurių vertė siekia 50–250 mln. svarų sterlingų, ir kurios, gavusios papildomas investicijas, turi potencialą augti atitinkamose jų veiklos rinkose.